Fotoclub PiXeL - Wie zijn we?

“Op het einde van een reeks workshops in de Vrije Ateliers ontstond bij Filip en mezelf het idee om een fotoclub op te richten. We informeerden bij een aantal oud studenten en bekenden en dit resulteerde in een oprichtingvergadering in mei 2011. Hierop mochten we een 25-tal enthousiastelingen  verwelkomen. Snel werd het duidelijk dat er iedereen wel te vinden was om ons motto "Elkaar blijven(d) stimuleren tot het maken van boeiende foto's" in de praktijk te brengen. Fotoclub PiXeL was een feit!

Als fotoclub richten wij ons tot amateur fotografen die reeds over de nodige basis beschikken en die hun techniek en visie op fotografie werder willen uitdiepen. De meeste leden van onze club komen uit groot Sint-Niklaas en omstreken, waarbij we een zeer gezonde mix hebben tussen jong en oud, man en vrouw. Onze werking is er een "voor en door leden", dit wil zeggen dat wij samen  de inhoud van onze bijeenkomsten bepalen en uitwerken.

Per jaar komen wij ongeveer een 15 keer samen in een zaaltje in Taverne "De Graanmaat" op de de Grote Markt te Sint-Niklaas. We vergaderen telkens de 2e dinsdag van de maand en op een aantal andere dinsdagen die we verdelen over het jaar.  Verder organiseren we 1x per maand een uitstap waarbij we samen op stap gaan om te gaan fotograferen. De locatie of het onderwerp proberen wij te laten aansluiten op de onderwerpen die we hebben besproken tijdens een vorige vergadering.

Onze vergaderingen zijn steeds in een losse sfeer, waarbij alle leden hun meningen en ervaringen kunnen delen met elkaar en waarbij we uitgaan van respect voor elkaar en elkaars werk. “

Klaus De Pillecyn

Voorzitter Fotoclub PiXeL

04/09/2013

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

Vind ons leuk op Facebook!